מקרה מזעזע של טיפול מחפיר בבשר ודגים התגלה לאחרונה על ידי ד"ר תומר ניסימיאן, וטרינר עירוני מומחה לבריאות ציבור בעיריית ראשון לציון, ומפקח וטרינר תומר יעקובי, אשר הגיעו באופן מפתיע לביקורת במפעל ובחנו את המוצרים שאוחסנו בבית הקירור הסמוך ששייך לבעלי המפעל. הממצאים היו מחרידים כאשר במקום התגלתה כמות גדולה של מוצרים פגי תוקף, חלקם הופשרו והוקפאו מספר פעמים. רופאי השירות הווטרינרי השמידו 15 טון של מוצרי מזון פגי תוקף, מקולקלים, שהוחזקו בתנאים לא ראויים. המוצרים לא סומנו כמוצרים שאינם מיועדים לשיווק על יד המפעל ואוחסנו בעירבוביה, בסמוך למוצרים שמבחינת המפעל תקינים למאכל.
כל העדכונים והקופונים מחכים לכם באפליקציה שלנו
ד"ר תומר ניסימיאן, וטרינר עירוני בעיריית ראשון לציון מציין כי כל מוצרי בשר העוף והדגים שמשווקים בעיר מחויבים בבדיקה ווטרינרית במתחם השירות הווטרינרי בטרם שיווקם לעיר. בדיקה זו מאפשרת לרופאי השירות הווטרינרי שליטה ובקרה בנושא מוצרי הבשר הנמכרים בעיר. כמו כן נקודות המכירה נבדקות באופן שוטף על ידי רופאי השירות הווטרינרי והנתונים מוצלבים עם נתוני בדיקת טרם השיווק.
ד"ר ניסימיאן מציין כי, "על פי חוק הגנה על מזון ונהלי משרד הבריאות, מוצרי בשר נחשבים כמוצרים רגישים שיש להשמידם מיידית כאשר הם לא ראויים למאכל ואין להחזיק או לשנע אותם בשום מצב. האחריות על החזקת מזון באופן תקין, שייכת ליצרן. במצבים בהם היצרן כושל בתפקידו, אנו נמצאים במקום בכדי להגן על הציבור ".
יצוין כי השירות הווטרינרי אמון על בריאות הציבור ומבצע באופן קבוע ביקורות באטליזים, אולמי אירועים, סופרמרקטים, מפעלי בשר ועוד.
תגובות