בג"ץ ידון היום (שני) בחמש עתירות של רשויות מקומיות נגד החלטת שר הפנים, אריה דרעי, שלא לאשר את חוקי העזר
העירוניים, המאפשרים פתיחת מרכולים בתחומן בשבת ובחגים. זאת, על אף שעברו במועצת העיר בטרם נחקק חוק המרכולים.
עיריית ראשון לציון הייתה העיר הראשונה שהקדימה והעבירה תיקון לחוק העזר העירוני שייאפשר פתיחת מרכולים בשבת, עוד לפני שהועבר החוק שיזם דרעי, שיימנע את פתיחת המרכולים בשבת, באמצעות ביטול חוקי עזר עירוניים. התיקון בראשון לציון אושר על ידי רוב מועצת העיר בדצמבר 2017, כפי שפורסם כאן. התיקון קיבל תוקף רשמי, כיוון שאושר בפקודת העיריות. ואולם, לא התקבלה כל תגובה רשמית ממשרד הפנים בנושא בפרק הזמן הקבוע בחוק, ובעירייה נאלצו לעתור לבג"צ כדי לשמור על הסטטוס קוו בעיר. בינתיים, באוגוסט 2018, הודיע שר הפנים כי הוא מבטל את החלטת הרשויות המקומיות והורה לסגור לסגור את העסקים שפעלו בעיר בשבת, כפי שפורסם כאן.
יחד עם ראשון לציון, עתרו לבג"צ רשויות מקומיות נוספות, שעבירו גם הן תיקון לחוק העזר העירוני: גבעתיים, חולון, מודיעין-מכבים-רעות והרצליה. והיום צפוי בג"צ להחליט בנושא. המשמעות: אם ייאושר התיקון, עיריית ראשון לציון תוכל לשמור על הסטטוס קוו בעיר, ולאפשר פתיחת מרכולים וקיוסקים באזורי התעשייה וברחובות מרכזיים, בהם ז'בוטינסקי, הרצל, רוטשילד וירושלים.
יוליש
מצחיק, עד כדאי עצב, על איזה סטטוס קוו מדברים או שומרים ? המצב כיום הוא שיש בתי עסק רבים ,גם באזורי התעשייה, וגם בעיר כאחד פתוחים מצב חילולי השבת בכי רע, אך אין טענה כלפי הרשות המקומית, אלא טענה לנציגי הציבור החרדי והדתי שנבחרו ,והם אמורים לייצג ציבור תושבי העיר המסורתיים והדתיים כאחד קולם לא נשמע ,כפי שמופיע בכתובים :"קול ענות אנוכי שמוע" עם חוק בלי חוק המצב מצער מאד התקווה היא כן בבג"צ שלא יאשר לא חוק כזה או החלטה כזו בין כך ובין כך הכל כמעט פתוח ומי שיש לו תעודת כשרות כמו רשתות השיווק בוודאי לא יפתח בשבת בקצרה לעג לרש שוב ושוב