הילדים ובני הנוער בראשון לציון מנסים ליצור במו ידיהם את המציאות בעיר מגוריהם. לאחר הקמת ועדה מיוחדת של בני נוער עם נציגי החברה לביטחון והמשטרה ובהמשך לפנייתו של התלמיד יאיר שני, בדבר ניקוד שילוט עירוני באיזור מגוריו, ככל הנראה נוצרה השפעה גם על שאר הילדים בעיר שמגלים מעורבות.
תלמידי כיתה ד' 2 מבית הספר "אביבים" פנו לעירייה וביקשו להקצות להם גינה אתגרית לילדים מגיל תשע ומעלה. התלמידים פנו מכתב בו פנו לעיריית ראשון לציון, וציינו: "אחר הצהריים משעמם לנו בגינות הציבוריות שמיועדות לילדים צעירים ולא גורמות לנו להנאה". על הפנייה חתמו שיר כץ, נועם שולמן, אילי מוזס ומיקה פז, שהסבירו: "במקום שילדים יסתובבו ברחובות ויעשו דברים רעים, הם יבלו בגינה שמתאימה להם. ישבו על ספסלים וישוחחו ביניהם וזה יגרום להם להנאה מרובה".
מנהל אגף תכנון נופי בעירייה, בועז ג'דה אשר קיבל את המכתב, ייחס חשיבות רבה לדברי הילדים ה"גדולים" ואיתר שטח מתאים לגינה המבוקשת. לצורך קידום הנושא, נכנסו לתמונה, ראש מינהל קהילה דפנה שקורי, מנהלת בית הספר, אתי בנימיני ומחנכת הכיתה. הם נפגשו עם הילדים, שמעו את הצרכים שלהם והציעו להם לקחת חלק בתכנון הגינה החדשה. התלמידים וצוות בית הספר התרגשו מאוד מההיענות, ואפילו שמחו משיעורי הבית שקיבלו- לצלם מתקני חצר שהיו רוצים לראות בגינתם החדשה, ולאחר ימי החופש הגדול- להציג בפגישה משותפת את ה"תוצר" הסופי שעשוי לענות על מבוקשם.
בשנת 2015 הצטרפה ראשון לציון ליוזמת האו"ם בתכנית "עיר ידידותית לילדים". משמעות התכנית היא כי זכויות הילדים יובאו לידי ביטוי במדיניות, בחוקים ובתקנות, בתכניות ובתקציבים של הרשות המקומית, וכי הילדים יהיו גורמים פעילים בחיי העיר כך שקולותיהם ודעותיהם יובאו בחשבון וישפיעו על תהליכי קבלת ההחלטות ברשות. כפי שניתן לראות מאז שנכנסה התוכנית לעיר, נרשמו מספר שיתופי פעולה מוצלחים.
תגובות