רגע לפני השבת, קבלו את המתכון המנצח של נגה דהן, תושבת באר יעקב, נשואה ואמא לארבעה ילדים של קציצות כרובית. "אצלנו בבית אוהבים כרובית בכל צורה, וזו אחת הצורות הטעימות".
מצרכים:
כרובית גדולה
1 ק"ג בשר טחון
פטרוזיליה
בצל
תבלין לקציצות
מלח
פלפל
לרוטב:
5 שיני שום קצוצות
3 כפות רסק עגבניות
גבעול סלרי חתוך דק
פפריקה מתוקה
מלח
כף מרק עוף
אופן ההכנה:
- לנקות את הכרובית ולחתוך לפרחים.
- להשרות במים עם מעט לימון למשך כשעה.
- לאחר מכן, לשטוף את הכרובית ולהכניס לסיר עם מים רותחים, לבשל כ-15-20 דקות ולסנן.
- לוקחים חצי קילו בשר טחון מוסיפים פטרוזיליה, בצל, מלח, פלפל, ותבלין קציצות. לחתוך מעט כל פרח כרובית ולהכניס לתוכו את הבשר. לטגן כל פלח על ידי טבילה בביצה ואז בקמח, ולשים בצד.
- בסיר סוטאז' לטגן בשמן 5 שיני שום קצוצות ולהוסיף 3 כפות רסק עגבניות, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל, כף מרק עוף ומעט כרפס חתוך דק. להוסיף מים עד שליש מגובה הסיר.
- להוסיף את הכרוביות הממולאות ולבשל על אש נמוכה עד לריכוך. אפשר לזלף לימון מלמעלה למי שאוהב לאחר הבישול.
בתיאבון!
רוצים לקבל את כל הדיווחים וכל החדשות בזמן אמת?
הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של השקמה ראשון לציון כאן והיו הראשונים לדעת
תגובות