בית הספר העברי הראשון בישראל – חביב, מקים בימים אלו ארגון בוגרים. על פי נתוני מרכז התרבות העירוני "בית לעברית", ששותף ליוזמה, ישנם כיום כ-7,000 בוגרים לבית הספר, כאשר עד כה יצרו קשר רק כעשירית מהם. ועדת ההיגוי כוללת 18 בוגרי חביב ממחזורים שונים, ששמו להם כמטרה ראשונה לצרף כמות כמה שיותר גדולה של בוגרי חביב, ומורים לדורותיהם, וכמו כן להקים קהילה לתמיכה בבית הספר ובהקמת בית לעברית.
באחרונה התקיים מפגש חגיגי ראשון במטה ההקמה של בית לעברית במתחם חביב בהשתתפות בוגרים שלא ביקרו בבית הספר למעלה מ-50 שנים וכן גם בוגרים צעירים. בימים אלו, כחלק מתכנית אב לשימור הלב ההיסטורי של המושבה, מתחדש המתחם ההיסטורי של בית הספר חביב ויוצא לדרך מיזם משולב הכולל תהליך התחדשות ושימור של המבנים במתחם. במרץ השנה החל שלב א' של המיזם עם בניית המבנה החדש של בית הספר חביב בחזית המזרחית של המתחם. בשלב ב' של המיזם יוקם מבנה בית לעברית בלב המתחם, ושני הבניינים ההיסטוריים במתחם יעברו שימור.
"זו החובה שלנו במשמרת שלנו להשאיר לצעירים את המורשת המיוחדת הזו", ציינה אורלי פרומן, מנכ"לית משרד התרבות לשעבר, חברת ועדת ההיגוי. מנהלת ארגון הבוגרים, לי וולפר, הוסיפה: "ארגון הבוגרים הוקם בכדי לשמור על הקשר עמכם, בוגרי בית הספר, לפתח ולטפח את הקשר בין הבוגרים בקהילה השלמה אליה אנו רוצים להגיע, ולייצר ערך מוסף ייחודי בחיבור לבית לעברית".
ראש העירייה, דב צור, בוגר חביב, סיכם: "בית הספר חביב הוא סמל לראשון לציון המושבה שהייתה חלוצת החייאת השפה העברית וכנגד כל הסיכויים הפכה את העברית משפת קודש לשפת דיבור".
תגובות