מאז תחילת משבר הקורונה בישראל נוספו מיליון דורשי עבודה, ועשרות אלפי משפחות להיכנס למעגל העוני, כאשר בראשון לציון בלבד נוספו לקראת חג הפסח כ-2,000 משפחות הזקוקות לסיוע של הרווחה, בין היתר בקבלת חבילות מזון.
רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות בראשון לציון?
הורידו את אפליקציית "השקמה ראשון לציון" באנדרואיד
הורידו את אפליקציית "השקמה ראשון לציון" באייפון
הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של השקמה ראשון לציון כאן והיו הראשונים לדעת
כך, למשל, דיילת אוויר בת 50, תושבת ראשון לציון, שהוצאה לחל"ת. גם בעלה שעובד בחברת מחשבים הוצא לחל"ת, וכעת השניים, הורים לשלושה ילדים עם התחייבות רבות כמו משכנתה, יחיו מדי האבטלה.
"בחלומות הכי שחורים שלנו לא האמנו שאי פעם נגיע למצב כזה", היא אומרת, "דמי האבטלה עדיין לא הגיעו ובחודש אחד הגענו למצב שבו אנחנו זקוקים להורים שלנו ולמשפחה כדי שיעזרו לנו בקניית מוצרי מזון. פנינו גם למחלקת הרווחה בראשון לציון ובפעם הראשונה בחיינו קיבלנו סל מזון לחג. זאת המציאות שלנו כרגע".
מוטי עג'מי, סגן ראש העירייה ומחזיק תיק הרווחה, מספר ל"השקמה ראשון לציון" כי הנתונים בעירייה מצביעים על כך שכ-2,000 משפחות פנו לשירותי הרווחה בחודש האחרון. "אנשים מכל הרבדים מצאו את עצמם זקוקים לסלי מזון וארוחות חמות", אומר עג'מי, "הצוות שלנו עובד מסביב לשעון עד השעות הקטנות של הלילה".
עג'מי, שכבר עשור מחזיק את תיק הרווחה, מודאג מהעלייה החדה במספר הנזקקים. "שלא כמו בעבר, בעקבות משבר הקורונה, גם משפחות נורמטיביות נכנסו למעגל האבטלה והן נאלצות להגיע ולבקש עזרה", אומר עג'מי, "מדי יום אני מקבל, באופן אישי, עשרות הודעות של אנשים שמבקשים ארוחות חמות וסלי מזון. אני מטפל בפניות ודואג שאף אדם לא יישאר רעב".
"אנחנו מחלקים מדי שבוע 24 אלף ארוחות חמות וכ-1,500 סלי מזון, הגענו ל-1,200 מתנדבים באופן ישיר ועוד 15 עמותות שעובדות איתנו כדי לעמוד בחלוקת המזון והארוחות", הוא מוסיף, "בנוסף, אנחנו עוזרים בשינוע תרופות וקניות לבתי לקשישים שלא יוצאים בימים אלה מהבית".
מהיכן אתם משיגים את התקציב?
"יש לנו מספר מקורות מימון, כמו משרד הרווחה, מפעל הפייס, תורמים, עמותות וגם התקציב העירוני שלנו".
תגובות