בית המשפט השלום בראשון לציון הורה על פינוי המקום תוך חצי שנה. מנגד הסוחרים מסרבים להשלים עם הבשורה: "אנחנו נמצאים כאן עשרות שנים, ממש חיים שלמים. גדלנו בשוק וזו פרנסה של משפחות. אם נצא מכאן אף אחד לא ייקח אותנו"
לטענת העירייה הפינוי של המקום בבעלותה נועד על מנת לפתחו, וכבר בשנת 2012 מינו את סמנכ"ל העירייה, איתן דורון על מנת לשוחח עם הסוחרים ולהגיע להסכם. בעוד חלק מהסוחרים בחרו לקבל פיצוי בהתאם לשמאות שנעשתה במקום ולשלם חלק מחובם על שימוש במקום (חשמל, ארנונה ומים) – שבעה הסוחרים שנותרו במתחם סירבו להתפנות ונתבעו על ידי עיריית ראשון לציון בדבר השוק העירוני שבבעלותה. פסיקתה של השופטת יעל בלכר, מבית המשפט השלום בראשון לציון אשר קיבלה את עמדת העירייה כנגד הסוחרים והחליטה על סילוק יד הסוחרים מהמקרקעין בתוך פרק זמן של חצי שנה, בדבריה ציינה בלכר: "למרבה הצער, התוצאה כמתחייב מהדין היא, שהנתבעים יוצאים וידיהם על ראשם. אין הם זכאים לפיצוי והם נדרשים לפנות את החנויות ואף חבים בתשלום לתובעת. אין ספק, כי אילו השכילו לבוא עם העירייה בהסכמות מבעוד מועד, מצבם היה טוב יותר".
בשיחה עם סוחרי השוק נראה כי מועד הפינוי, בעוד חצי שנה, לא מרתיע אותם. לדבריהם לא יוותרו בקלות, ואם צריך הם יערערו לבית משפט המחוזי ואף לבית המשפט העליון על מנת שתשתנה הפסיקה. "בזמנו שמאיר ניצן היה ראש העיר הגענו איתו להסכמות שייבנה שוק באזור התעשיה הישן בעיר אך כשהוא לא נבחר לקדנציה נוספת, לא הייתה המשכיות, וכרגע לידנו יש רק מרכז מסחרי עם חנויות שנשארות ריקות ומדרגות שהאנשים המבוגרים בכלל לא יכולים לעלות עליהן. זו לא חלופה לשוק" אמר סוחר ותיק.
לדבריו הוסיף סוחר נוסף: "אנחנו נמצאים כאן עשרות שנים ממש חיים שלמים. גדלנו בשוק וזו פרנסה של משפחות. אם נצא מכאן אף אחד לא ייקח אותנו. גם אם יהיו לנו כספי פיצויים הם ייגמרו מהר מאוד. אנחנו רוצים שוק חלופי".
מעיריית ראשון לציון טרם נמסרה תגובה לנושא.
תגובות