קרן לוי היא אם לשלושה, שהחליטה להפוך את התחביב למקצוע וללמוד אפייה בבית הספר לבישול תדמור. אחד המתכונים האהובים עליה הוא המתכון להכנת עוגיות ממולאות בשוקולד, קלות להכנה שנחטפות מהצלחת. "בכל פעם שמגיעים אורחים ואין לי זמן רב להתכונן, אני מכינה את העוגיות האלו וההצלחה מובטחת ומיידית", היא אומרת.
מה צריך?
200 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
280 גרם קמח
100 גרם שקד טחון
קורט מלח
איך מכינים?
מערבבים בקערה אחת את כל המרכיבים ויוצרים בצק אחיד. מניחים במקרר למנוחה של חצי שעה עד שעה.
לאחר הקירור, מוציאים את הבצק, מחלקים אותו לכדורים ויוצרים חור במרכזו של כל אחד מהכדורים.
מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לכ-10 דקות.
בקערה נפרדת מכינים גנאש שוקולד עם 100 מיל' שמנת מתוקה ו-200 גרם שוקולד מריר.
לאחר האפייה מזלפים את הגנאש במרכז העוגיה ומשאירים במקרר להתייצבות.
תגובות