לפני כעשרה חודשים נפתח בראשון לציון פאב ה"ביר גארדן", ומתברר שמאחורי ברזי הבירות של הפאב הגרמני מסתתרת מיני טלנובלה: נדב שמיר, מהבעלים לשעבר של "הרוזה נגרה" בחוף ראשון לציון בכלל נקרא לעצב ולשפץ את הביר גארדן החדש, כעצמאי בתחום השיפוצים והאחזקות, אבל אז התעוררה מחלוקת בין שלושת השותפים, הם נפרדו ומכרו לו את הפאב.
"הייתי יחצ"ן בעיר הרבה מאוד זמן, כשהשתחררתי מהצבא פתחתי בר מסעדה בחוף ראשון שנקרא רוזה נגרה. היינו שם שתי עונות ולא התקדמנו, אז סגרנו את המקום. אחרי זה עברתי לתחום של בנייה, שיפוצים ואחזקות ונהייתי עצמאי בתחום. עשיתי גם אחזקות להרבה ברים בראשון ביניהם גם לחבר'ה של הביר גארדן ואז קרה מה שקרה בין השותפים שם בבר והם רצו למכור את המקום ומכרו אותו לבסוף לי". כך מספר שמיר, בן 29, יליד העיר ומוסיף: "לפני הבר גארדן היה במקום שני מקומות בילוי, סושייה ובר אקולוגי והשותפים שהיו לפני בעצם איחדו את המקומות כדי להקים את הביר גארדן.
האם ויתרת על עולם השיפוצים והאחזקות?
"לא, אני ממשיך לעסוק בשיפוצים במקביל לעבודה בבר. כל יום מחמש וחצי בבוקר ועד שבע בערב אני בבניין, בערב אני מתקלח והולך ישר לבר שם אני נמצא עד השעה שלוש או ארבע לפנות בוקר וחוזר חלילה".
האם העירייה תומכת בכם ובבעלי עסקים קטנים בעיר?
"בהתחלה העירייה הקשתה גם עלינו וגם על החבר'ה שהיו לפנינו, אבל לאחר שיישרנו קו עם הדרישות שלהם הם יישרו אתנו קו בחזרה. החבר'ה הקודמים לא בדיוק זרמו עם הדרישות המחמירות של העירייה אז גם היא לא בדיוק זרמה איתם".
ספר לנו קצת על הפאב שלכם?
"פאב הביר גארדן פתוח כבר כמעט עשרה חודשים. מדובר בבר גרמני, בר בירות. יש לנו עשרה בירות מהחבית, יש לנו כל מיני סוגי בירות בבקבוקים, תפריט מגוון של אוכל גרמני, כל מיני סוגים של נקניקיות, המבוגרים ושאר אוכל ברים גרמני מסורתי. מאות אנשים באים לפה מידי ערב במיוחד בסופי שבוע. הפלייליסט נבנה ברובו על רוק, היפ הופ ובעיקר מוסיקה לועזית. מקום מאוד שמח."
כאדם שחיי את חיי הלילה גם היום וגם לפני עשור מה אתה יכול לומר על חיי הלילה בראשון לעומת פעם?
"ראשון לציון מתקדמת בצורה יוצאת דופן גם בכמות של המקומות של חיי הלילה, גם באריכות שלהם וגם בכך שמגיעים המון תיירים ודוברי אנגלית לעיר דבר שלא היה קורה בעבר. תוסיף לזה את כל האנשים שבאים לבלות בברים שלנו בין אם זה מרחובות, ממודיעין ומנס ציונה ותבין כמה העיר התקדמה".
תגובות