חגיגות המימונה הן כבר מזמן הפכו לחלק מהמסורת הישראלית.
לקראת פסח ישנה נהירה של ישראלים בעיקר אשכנזים,להתארח בבית מרוקאי מסורתי בערב המימונה – משנה לשנה הופכת המימונה להרבה יותר מושקעת, אותנטית ורבת משתתפים כשהשנה
אפילו יותר מבשנים קודמות.
אז, מימונה בערבית זה מזל והצלחה, החוגגים את המימונה מאמינים כי יום זה הוא יום סגולה לפרנסה ולזיווג, יש הטוענים שמקור השם הוא רבי מימון בן יוסף אביו של הרמבם שנפטר ביום זה.
פרוש הברכה הנפוצה "תרבחו ותסעדו" זה שקודם כל יהיה לכם רווח ואחרי זה תוכלו לתת סעד (עזרה לזולת), בקיצור תרוויחו ותצליחו.
ביום שאחרי, חוגגים בחיק הטבע, סמל לבוא האביב ותחילתו של חודש ניסן והתחלה חדשה.
פעם היו להשאיר דלתות פתוחות בכדי שאנשים יכנסו ויתכבדו.
הכיבוד הוא ברובו מתוק, עוגיות מתוקות מכל הסוגים, ריבות בטעמים שונים שהוכנו מראש במהלך החג, לכל דבר שמונח על השולחן יש משמעות :
גאבן – קציפת חלבונים עם סוכר – מאכל מסורתי שהנשים נוהגות להכין מקציפת חלבונים שמסמל את הטוהר
תה עם נענע – מסמל חיים טובים
עוגיות מתוקות – מסמלות חיים מתוקים
המופלטה – מסמלת את כניסת החמץ הביתה. המופלטה עם חמאה ודבש
צלחת דג – לסמל פוריות
קמח ומתחתיו חמש מטבעות – סמל לשפע!
מדריך מקוצר להכנת מימונה כהלכתה בבית :
עריכת השולחן יש לפרוס מפה חגיגית בסגנון מרוקאי, אם אין אפשרי גם מפה בכל צבע ועליה ראנר בגווני זהב או כסף.
יש להניח זוג פמוטים על השולחן , עדיפות לנרות בצבע זהב או כסוף.
על הספות אפשר לפרוס בדים אותנטיים אותם ניתן לרכוש בחנויות בנחלת בנימין או בכל חנות בדים וסדקית.
לבוש חגיגי – כפתים לנשים אפשר לאסוף ממשפחה וחברים, כולל ג'לביות ותרבושים לגברים.הקפידו להכין מספר גדול של מנות שיוגשו בצלחות קטנות יותר (ויתחלפו כל הזמן על השולחן), על-מנת לסמל את העושר שכולנו מייחלים לו בשנה הקרובה
ניתן להזמין מבעוד מועד עוגיות מרוקאיות אפשרי אפילו מקונדטוריה כדי שהעליות לא תהיינה יקרות, ישנן קונדיטוריות המתמחות בהכנת עוגיות מרוקאיות , אפשרי לקנות בתפזורת ולסדר במגשים חד פעמים.
מופלטות – למי שזה פעם ראשונה אפשרי לקחת מתכונים בגוגל ולראות סרטונים ביוטיוב על הדרך הקלה ביותר להכנתן.
תגובות