לפני כחודשיים הגיעה לראשון לציון פנינה קולינרית חדשה, BELAGO מסעדה איטלקית, במתחם המסעדות יס פלנט, מציעה תפריט איטלקי אותנטי, מחומרי גלם משובחים וטריים, תפריט אלכוהול עם מגוון קוקטיילים איטלקיים קלאסיים ויינות עשיר, על הצד הקולינרי מנצח בגאון השף לירן תומר שבא עם נסיון עשיר ומתכוון להסתער על הקהל המקומי.
רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות בראשון לציון?
הורידו את אפליקציית "השקמה ראשון לציון" באנדרואיד
הורידו את אפליקציית "השקמה ראשון לציון" באייפון
הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של השקמה ראשון לציון כאן והיו הראשונים לדעת
לירן תומר (35), החל את דרכו במטבח כבר כשהיה בן 18, אז מצא את עצמו עובד מטבח במסעדה נחשבת בעפולה. ״עברתי את כל התפקידים לאורך השנים והבנתי שזה מה שאני אוהב לעשות״ הוא אומר בראיון ל״השקמה ראשון לציון״.
תומר, עבד במסעדה העפולאית במשך כמה שנים ולפני 8 שנים עבר עם בת זוגתו שלימים הפכה לאשתו למרכז. ״המעבר היה חלק, מהר מאוד מצאתי את עצמי בתפקיד של סו שף במנטה ריי במשך שלוש שנים ואז עברתי לאולמות ארועים שונים שם שימשתי כשף תפעולי, בהמשך עברתי ל״ויוינו״ והקמתי את המטבח ועכשיו אני ב- BELAGO״.
מה בכל זאת הביא אותך לתל אביב אז?
היה בי צורך ענק לגדול לראות ולהתפתח ,משהו שבפריפריה אין, לשמחתי הכניסה שלי לתחום הייתה מאוד חלקה, ציפיתי ליותר קושי אבל נתתי מעצמי, אחרי הכל אני איש של עבודה״
יש מגמה של שפים היום לעבור להפוך מסעדות לכשרות כדי לנוח בסופי השבוע. זה לא מדגדג לך?
״כשהתחתנתי הייתי במנטה ריי ועברתי לאולם כדי לא לעבוד בסופי שבוע בבית. יש לי ילד קטן בבית ולמזלי יש לי בת זוג שעוסקת בתחום אחר לגמרי ומפרגנת מאוד גם כשאני בסוף השבוע במטבח״
המסעדה הממוקמת מתפרסת על שטח של כ- 220 מ"ר פנים ובמרפסת הפונה אל האגם. במסעדה יש כ-122 מקומות ישיבה. בין בעלי המסעדה, איציק אדרי, הבעלים של רשת מסעדות בלאק ובר 55- בירה ואוכל, לירן חדד שמנהל את המסעדה וכאמור לירן תומר האמון על הצד הקולינרי.
בין המנות בתפריט המסעדה מוצעות פיצה מדורה – בטטה מדורה וקרם פרש, שום קונפי, בצל ירוק , פיצה גבינות – שמנת, לבנה, פרמזן, גבינה כחולה, סלייסים של תפוח גרין סמית, דבש , סלק צלוי- פלפל שושקה, ארגולה, צ'ילי, בצל סגול, צנונית, עיזים או גבינה בשלה, בלסמי, שקדים קלויים,, סביצ'ה דג ים – מוגש על עלי חסה קריספיים, עשבי תיבול, קוויאר בלסמי וגבינת מנצ'גו , מילפיי טרטר דג ים: עשבי תיבול, בצל סגול קצוץ, צנונית, צ'ילי, לאבנה, סלסה ורדה וסומק וקאצ'ו אה פפה: ספגטי, פיקורינו, פרמזן, שמן זית, פלפל שחור. הפסטה שכל רומאי אוהב.
בוא נדבר על התפריט, מה היה הקו המנחה בבחירת המנות?
״הקו המנחה – לפגוע בחתך רחב של אוכלוסייה, מבוגרים ילדים משפחות שבו כל אחד ימצא את עצמו כל שבוע שבועיים אנחנו עושים ספיישלים ומשנים כל רבעון להחליף מנות בתפריט כי אנשים רוצים עוד מעבר לחוויה ולטעים, העולם הקולינרי הפך להיות אינסטגרמי״
ומה מנת הדגל?
״הניוקי שלנו היא מנה מעולה ומצד שני קשה לי להצביע על משהו מסויים כי בעיני כל המנות מצויינות״.
המסעדה פתוחה כל השבוע החל מהשעה 12:00 ועד אחרון הלקוחות, להזמנת מקום – 03-544-9977 גם בפייסבוק ובאינסטגרם .
צילומים: עוז אוחיון
תגובות