צילון: מיכל אהרוני

אהבה ללא תנאים: הנשים שאימצו את נערות הוסטל בית קשת

זה סיפור על מנטוריות שמעניקות לנערות המגיעות מרקע קשה, עזרה אישית והכוונה כדי להצליח להשתלב בחברה: "הנערות מגיבות לזה מצוין. מאוד משעמם להן בהוסטל הסגור"

פורסם בתאריך: 1.12.17 09:32

"נשים מנטוריות" היא יוזמה חדשה שמובילות מיכל אהרוני מ"מעגל נשים" ואולגה שושני, מנהלת הוסטל בית קשת, שבמסגרתה נשים נפגשות למפגשים אישיים עם נערות בהוסטל "בית קשת" על מנת לעזור להן להתכונן לחיים שאחרי גיל 18.

מיכל אהרוני, חברה בקבוצת "מעגל נשים ראשון לציון", המתנדבת פעם בחודש, יחד עם חברותיה למעגל, בהוסטל בית קשת לנערות במצוקה, פתחה יחד עם מנהלת ההוסטל, אולגה שושני ביוזמה שנקראת "נשים מנטוריות". במסגרת היוזמה, נשים שמעוניינות להתנדב כמנטוריות, יעברו הכשרה בפרויקט "מיזם המלאכית" בעירייה, שלאחריה הן יגיעו פעם בשבוע למפגש אישי עם נערות בהוסטל. המטרה: לעזור לנערות שהגיעו להוסטל מסביבת אלימות קשה, בעיות אלכוהול וסמים, להתכונן להמשך החיים, להשתקם ולהיות מוכנות לרגע שבו יעזבו את ההוסטל בגיל 18.

"מעגל נשים הוא ארגון בינלאומי התנדבותי הפועל ב-35 מדינות בעולם. בארץ הוא פועל יותר מ-25 שנה, וזאת לאחר שזוהה צורך של אוכלוסיות שלא מקבלות מספיק יחס מהעיריות והמדינה. מעגל נשים ראשון לציון מונה כ-26 נשים פעילות, ומגוון הפרויקטים שלנו גדול מאוד. אנחנו, כמעגל נשים, פעילות בבית קשת לנערות כבר שנה שלישית, מאז שהכרנו את בית קשת שהוקם על ידי עמותת עינב, הנותנת את שירותיה לנערות ונערים שהוצאו מבתיהן בצו בית משפט. אני כעת מנסה להקים שם קבוצת מנטוריות שייפגשו איתן על בסיס קבוע", מספרת מיכל אהרוני.

על מהות הפרויקט מספרת אהרוני: "זה פרויקט חדש שאנחנו עכשיו מקימות אותו. תהיה שם שיחה אישית בין המנטוריות לכל אחת מהנערות. אני, למשל, מוציאה את הנערה, עושה לה כיף כמו שאמא ובת עושות, ומתכתבת איתה פעם בשבוע ושואלת אותה מה שלומה. כמעגל נשים טנג׳נט בראשון לציון אנחנו בקשר עם המון מפעילים. אני אומנית אז אני עושה לבנות סדנאות יצירה של תכשיטים, ציור וכל מה שקשור בזה ובנוסף גם גם מביאות להן סדנאות של יוגה וספורט. הנערות מגיבות לזה מצוין הן מאוד שמחות כי מאוד משעמם להן בזמן הפנוי שלהן בהוסטל הסגור".

כמה נשים משתתפות כרגע במיזם?
"כרגע ישנן ארבע נשים שהגיעו דרך מיזם של העירייה שנקרא 'מיזם המלאכית', והיום זה המפגש האחרון של המתנדבות שעוברות הכשרה. לכל נערה יש את הרקע שלה ואת הסיפור שלה,הנערה שאני מלווה נמצאת בהוסטל רק כ-4 חודשים. פעם בשבוע מותר להן לצאת לחצי שעה למכולת או לסופר ומעבר לזה אסור להן לצאת מכיוון שהן מסוכנות לעצמן ומסכנות את עצמן.
ההוסטל הוא לא המקום הטבעי שלהן, הן חולקות חדר, אין להן פרטיות ואף אחת לא רוצה להיות שם, זה כמו דירת מעבר. הן מאוד שמחות שאנחנו מגיעות שכן אנחנו תמיד מביאות משהו ומשמחות אותן. כשאני מגיעה לשם אני נותנת את כולי ומנסה לגעת בכל אחת ואחת, זה כבר קורה. אני מחפשת נשים נוספות שרוצות להצטרף לעזרה לטובת הכלל, לבוא להעביר להן סדנאות והפעלות בהתנדבות, דברים שבשביל אחרים זה נראה טריוויאלי בשבילן זה יהיה עולם ומלואו".

מעגל הנשים לוקח חלק במגוון פעילויות בהוסטל, כגון: ארוחת ערב חודשית שהן מבשלות יחד עם הנערות, חגיגות ימי הולדת וחגים, ארגון סדנאות יצירה וסדנאות יוגה וספורט ואולגה שושני מספרת כי היוזמה החדשה החלה לתת את אותותיה. "אחרי מפגש עם המנטוריות הן נהיות רגועות יותר, הן מקבלות יחס, מיכל הייתה אתמול עם החונכת שלה והיא ממש הרגיעה אותה. הן נותנות דברים שאנחנו כצוות לא יכולים לתת. אני עדיין מקבלת משכורת אבל המנטורית באה בהתנדבות וזה נותן לבנות האלה ערך עצמי. הנערות כאן לא מרגישות שהן יכולות או שוות וכאן הן מקבלות אהבה מהמנטוריות. זה עוזר לביטחון העצמי של הנערה וזה גם נכנס לטיפול הכללי בהן בהוסטל. זו רק תחילת העבודה עם המנטוריות, ואנחנו מחפשות לפחות עוד שש נשים שתצטרפנה ליוזמה".

שושני מדגישה כי כלל הנערות נמצאות במקום מתוקף צו בית משפט. רובן בסביבות גילאי 13 עד 18 אך מוסיפה כי ישנן בנות שהגיעו לגיל 19 שהחליטו להישאר "ההוסטל שואף למצוא להן פתרון ולנסות לשלוח אותן למשהו בסגנון השירות הלאומי או תחליף אחר" היא מסבירה. "אנחנו לא מחליפים להן את ההורים, אבל הן שמחות שיש להם מישהי שהיא רק שלהן, שמוציאה אותן פעם בשבוע מהשיח הטיפולי, הן מקבלות אהבה ללא תנאים".

תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה ראשון לציון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר