שלושה מתכוני מרקים זריזים ליום חורף קר

לא יכולנו להתאפק והבאנו לכם שלושה מתכונים טעימים, קלים להכנה וזריזים למזג אוויר סגרירי וגשום. מרקים שהם ארוחה בפני עצמה.

פורסם בתאריך: 1.1.18 13:09

מרק שעועית שמכינים מהר

מרק שהוא בהחלט לא מנת פתיחה, אלא ארוחה שלמה בקערה לוהטת וטעימה

מצרכים:

  • 2 כוסות שעועית לבנה מבושלת (אפשר בהחלט משקית קפואה)
  • 2 בצלים קטנים קצוצים, או בצל גדול אחד קצוץ
  • 4 עגבניות גדולות מרוסקות (אפשר פחית של עגבניות מרוסקות מתוצרת איטלקית)
  • 4 שיני שום קצוצות
  • תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות קטנות (לא חובה, אבל מוסיף)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 גבעול סלרי קצוץ (לא חובה)
  • לתיבול: כפית וחצי מלח, חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון, כף פפריקה מתוקה, פלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. בסיר בינוני מטגנים את הבצל במעט שמן זית (עדיף) או שמן צמחי אחר.
  2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים 5 דקות, מערבבים מדי פעם.
  3. מוסיפים את שאר הירקות ומכסים במים רותחים מקומקום עד לכיסוי (למרק דליל יותר, הוסיפו  עוד מים).
  4. מביאים לרתיחה, מורידים לאש קטנה וממשיכים לבשל עוד 45 דקות, עד לריכוך מוחלט של כל הירקות.

 

מרק  עדשים כתומות שמכינים ברבע שעה 

מרק עדשים כתומות (אדומות) שמכינים מהמצרכים הכי זולים. התוצאה – מרק טעים ומשביע והכל ברבע שעה הכנה, מבטיחים.

מצרכים

  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 2 תפוחי אדמה קטנים מגוררים
  • 2 גזרים מגוררים
  • 1 בטטה קטנה מגוררת
  • 7 כוסות מים רותחים
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית כורכום

הוראות הכנה:

  1. יוצקים את המים הרותחים לסיר (או מחממים סיר עם 7 כוסות מים עד לרתיחה).
  2. מוסיפים את כל המצרכים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה 5 דקות, מורידים את האש וממשיכים לבשל עוד 10 דקות, מערבבים מידי פעם ומגישים.

 

 

מרק בטטה זריז וטעים

טעם הבטטה המתוק הוא להיט בטוח אצל ילדים ומבוגרים כאחד, אפשר להוסיף לקראת סוף הבישול כוס שמנת לבישול 15%, לבשל עוד מספר דקות ולהגיש ביחד עם קרטונים, גבינת פרמז'ן מגוררת ועוד פינוקים.

מצרכים:

  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3-4 בטטות גדולות
  • 2 גזרים גדולים
  • כרישה (החלק הלבן בלבד)
  • כפית פפריקה
  • 1/2 כפית כורכום
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה:

  1. קולפים את כל הירקות וחותכים לקוביות גדולות.
  2. בסיר גדול מזהיבים את הבצל והשום כמה דקות (לא לתת לשום להישרף).
  3. מוסיפים מים רותחים עד כיסוי הירקות.
  4. מבשלים כחצי שעה עד לריכוך כל הירקות.
  5. טוחנים את המרק באמצעות מוט בלנדר, או מעבירים אותו לטחינה ואז בחזרה לסיר, מרתיחים שוב ומגישים.

תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה ראשון לציון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר