פברואר 2006, מועדון ה-"אזימוט" בתל אביב. קבוצה של חובבי אירוויזיון מבקשת לקיים מסיבה עם מיטב מהשירים מכל רחבי אירופה. מכיוון שהחבורה לא מצאה די ג'יי, החליט אחד מהחברים, רון כהן מראשון לציון לאייש את עמדת התיקלוט. התוצאה הייתה קטסטרופלית: "אנשים ברחו מהמקום והמסיבה נגמרה מוקדם מהצפוי. זה היה מאד מאכזב אבל למדתי שיעור חשוב. במקום לנגן את השירים שהבאתי מהבית וחשבתי שיתאימו מראש הבנתי שחייבים "לזרום עם הקהל".
רוצים להישאר מעודכנים? הורידו את האפליקציה שלנו
כעבור שנה, ומספר מסיבות בהן תקלט בארץ, נסע רון כהן לאירוויזיון 2007 שהתקיים בהלסינקי בירת פינלנד. לראשונה כהן הוזמן לנגן במסיבה בינלאומית של המועדון הרשמי של התחרות במתחם בשם ה-"יורו קלאב" אליו מגיעים האמנים מרחבי אירופה להצטלם ולהראות אחרי ימי החזרות המפרכים. הזדמנות להתרועע עם הקהל, וכן לקדם את השיר שאיתו נסעו לכבוש את אירופה.
"בשנים הראשונות המשלחות הישראליות נעזרו בדי'-ג'יים אחרים במהלך ההופעות שלהם. ב-2012 הוזמנתי להיות הדי'גיי הרשמי של המסיבה הישראלית. חוץ משנה אחת, אני מתקלט בקביעות במסיבות שהמשלחת הישראלית מארגן".
כהן מכוון ומדגיש את דבריו כאשר הוא מסביר מהי אותה "מסיבה ישראלית", "זו מסיבה שהמשלחת מממנת, מזמינה כיבוד ואפילו מחלקת הזמנות בעצמה. מדובר במסיבות הגדולות והשמחות ביותר בתחרות, ואני אומר זאת באופן אובייקטיבי. במקרים רבים מדובר באירועים קטעים שכמה מדינות בלקניות עורכות עם די ג'יי אקראי. בשנים האחרונות המארגנת של המסיבות הישראליות היא טלי אשכולי, אשת יחסי ציבור שהפכה את המסיבות שלנו לשם דבר. יש רשימת המתנה של מעריצים שרוצים לבוא לבלות, אבל עם זאת יש רשימת המתנה ארוכה מאד של אמנים שרוצים לבוא ולהופיע במסיבות שלנו. במקרים רבים מגיעה הקהילה היהודית מהמדינה המארחת למסיבה של המשלחת שלנו. ב-2015 זה היה ממש בולט, הרבה מאד ראשים עם כיפות רוקדים וחוגגים במקום שבו רוב הקהל מורכז מגייז".
חיים של סתירות
רון כהן משלב את כל העולמות. לצד התיקלוט (גם באירועים פרטיים, ולא רק באירועי ארוויזיון) הוא מנהל את קבוצת הכדורגל הגאה ה-'ריינבול'. עם הקבוצה נסע פעמיים לחו"ל לטורנירים של הקהילה הגאה, יחד עם זאת הוא משמש בתור מאמן במחלקת הנוער של מכבי שוהם בשנים האחרונות.
"אני לא רואה את זה בתור סתירה. קל להיתפס לדעות קדומות. אירוויזיון, אגב הוא אחד המקומות שבהם הכי קל להפיג דעות קדומות. קודם כל יש את עניין השירים, הרבה אנשים חושבים שזו תחרות בין שירי גלאם וקיטש אבל יש גם מוזיקה מצוינת. בפן הפוליטי האירוויזיון מציג פלטפורמה הרבה יותר עמוקה לשחרור מדעות קדומות".
כאשר רון מדבר על השחרור מהדעות הקדומות הוא מתכוון לפן הפוליטי של ישראל בתוך הקונספט האירופאי. התקשורת הבינלאומית שנוטה להציג את ישראל באור שלילי מביאה מעריצים רבים לתחרות שבטוחים ש-"לישראלים יש קרניים". המסיבות הישראליות הן כנראה אחד מהנשקים המוצלחים ביותר שיש למדינת ישראל כדי להילחם בדעות הקדומות, "כל שנה יש הרבה מעריצים שמגיעים לתחרות עם מבט עקום על ישראל. בשנים האחרונות רוסיה לוקחת את כל הקופה בתור המדינה שמושכת אליה הכי הרבה אש וצעקות בוז מהקהל. אחרי רוסיה, ישראל עומדת למתקפה כאשר עיתונאים שואלים את הנציגים הישראליים שאלות פוליטיות וכל הנושא הפוליטי כל הזמן עולה. באירוויזיון 2010 בנורבגייה, אגב, העלימו לגמרי את המפה של ישראל במעברונים בין השירים. יש אמנים שבהתחלה לא רוצים להיות מצולמים עם מעריץ שיש עליו דגל ישראל באותה תמונה. אבל במסיבות הישראליות החומות נופלות. אנשים נהנים, הצד היפה של ישראל יוצא החוצה, אנחנו מקבלים תשומת לב חיובית. אמנים שנחשבים סופרסטארים בארצות המוצא שלהם מתייגים את עצמם באינסטגרם עם הכיתוב I_LOVE_ISRAEL. יש בזה משהו מאד מרגש".
תגובות