גיא קצוביץ' מראשון לציון ושותפו יאיר ורדי הקימו רק לפני מספר חודשים את תכנית ההאצה שלהם, FUSION LA, לסטארטאפיסטים ישראלים בלוס אנג'לס. בימים אלה הצליחו השניים לגייס חמישה מיליון דולר מהקרן של משפחת לגזיאל, אשר מתמחה לאורך השנים בהשקעות נדל"ן, יהלומים ובשנתיים האחרונות גם בהון-סיכון וסטארטאפים. קצוביץ', בן 29, מספר כי מעולם לא חלם להקים סטארטאפ, ורק כאשר כיהן כמנהל תכנית היזמות של יוצאי יחידת 8200, עלה לו הרעיון לסטארטאפ שמחבר בין החברות הטכנולוגיות הישראליות בתחילת דרכן אל השוק האמריקאי.
מה הרעיון שעומד בבסיס הסטארטאפ שלכם?
"הרציונל הוא לקחת חברות טכנולוגיה ישראליות בתחילת דרכן ולעזור להן להגיע כמה שיותר מהר וכמה שיותר נכון לשוק האמריקאי לטובת גיוס כסף ופיתוח העסק – איתור לקוחות, שותפים או משתמשים פוטנציאליים. אנו נותנים מעטפת תמיכה רחבה לסטארטאפים סביב סוגיית המעבר לחו"ל והמאמצים הלוגיסטיים הכרוכים בכך – לרבות משרדים, מגורים, ויזה וסיוע בסוגיות המשפטיות והפיננסיות הקשורות במעבר לארה"ב. כמו כן, אנו מעניקים גם סיוע מהותי ביצירת מערכות יחסים עם דמויות רלוונטיות בלוס אנג'לס, כמו יזמים סדרתיים, משקיעי הון סיכון ואנשי מקצוע. בנוסף, אנו משקיעים 20,000 דולר בכל סטארטאפ שמתקבל לתכנית. בסיכומו של דבר, אנו נותנים גם השקעה, גם סיוע בעשיית עסקים בארצות הברית וגם סיוע לוגיסטי ועזרה במעבר לארצות הברית".
קצוביץ', בוגר תיכון מקיף ח' בעיר, מכיר את שותפו, יאיר ורדי, גם הוא בן 29, כ-12 שנה, מאז שירותם המשותף ביחידת 8200 של חיל המודיעין. שניהם שירתו בחיל במשך שש שנים והשתחררו כקצינים בדרגת סגן. ורדי, אשר עבד בתפקידו האחרון במשרד החוץ הישראלי בלוס אנג'לס והוביל את קשרי המשרד עם תעשיית ההיי-טק המקומית והרשת האקדמית בעיר, מוביל את פעילות התכנית והקהילה בארה"ב, בעוד קצוביץ' אחראי על הפעילות בישראל ועל סינון החברות, ויצטרף לורדי בזמן התכנית לארה"ב.
בנוסף לניהול תכנית היזמות של יוצאי 8200 EISP בשלוש השנים האחרונות, היה קצוביץ' שותף גם בצוות ההקמה של שתי תכניות האצה נוספות בישראל – התכנית החברתית לקידום מיזמים חברתיים טכנולוגיים מטעם עמותת בוגרי 8200, Hybrid ותכנית הדגל של ממשלת ישראל לקידום יזמים ערבים, דרוזים ובדואים.
כעת, עם כניסת השותפות של משפחת לגזיאל לתוקף, מצטרף סיימון לגזיאל ל-FUSION LA כשותף ונציג המשפחה בתכנית. סיימון ניהל בשנים האחרונות את פעילות ההשקעות של הקרן של משפחת לגזיאל בתחומי ההיי-טק והוביל את ההשקעות שביצעה המשפחה בחברות ישראליות, כאשר קודם לכן, הוביל את פעילות ייצור ושיווק היהלומים של המשפחה בארץ ובחו"ל.
איך התחלתם את כל התהליך?
"כיוון שיאיר ואני מכירים מהצבא, היה לנו קל לעבוד יחד מהיום הראשון. בשנים האחרונות הוצאנו ביחד מספר משלחות של סטארטאפים ישראלים לארה"ב, ובתוך כך עלה בראשנו הרעיון להקים תכנית האצה אמיתית לסטארטאפים ישראלים בעיר לוס אנג'לס, אחרי שהבנו את הפוטנציאל הענק שיש בעיר. התחלנו במאמצים הראשונים לפני מספר חודשים, כאשר באוגוסט הוצאנו לפועל את המחזור הראשון הרשמי שלנו שבמסגרתו הגיעו לעבוד איתנו שש חברות סטארטאפ ישראליות ללוס אנג'לס. בכולן גם השקענו כסף".
בעקבות ההצלחה של המחזור הקודם ולאחר ההשקעה של משפחת לגזיאל, קצוביץ' מציין כי בחודש פברואר צפוי להיפתח המחזור השני, במסגרתו יתמודדו סטארטאפים נוספים מישראל על כניסה לתכנית היוקרתית של FUSION LA.
מה תוכל לספר על הקשר עם משפחת לגזיאל?
"משפחת לגזיאל ואנחנו עמדנו בקשר במהלך שנת 2017 ובשלב מסוים נכנסנו לשיחות מתקדמות בכל הקשור בבחירת החברות שישתתפו בתכנית והטיפול בהן. אנו שמחים על השותפות איתם – הם חבר'ה מצוינים ומקצוענים שמבצעים השקעות בתחום גם באופן פרטי. ההשקעה שלהם, על סך חמישה מיליון דולר, תשמש בעיקר למימון החברות המשתתפות בתכנית וגם לניהול האופרציה שלנו".
האם תוכל לתת טיפ לאנשים וסטארטאפיסטים מתחילים?
"אני מאד שמח לדבר עם יזמים, אבל לא חושב שאני מומחה או מנטור. העוצמה בתכנית שלנו היא שאנחנו מקיפים את עצמנו באנשים אחרים שהם יותר מוכשרים וחכמים מאיתנו – יזמים ש'עשו את זה', משקיעים ואנשי מקצוע – ומחברים אותם ליזמים שלנו לטובת עצות".
מה היעד הבא שלכם?
"כעת אנו מתכוננים למחזור הבא שיתחיל ב-20 בפברואר, ומזמינים כל יזם בתחילת הדרך שמחפש להגיע עם החברה שלו לשוק האמריקני ליצור איתנו קשר ולהגיש מועמדות".
תגובות