חנוכה, החג של הסופגניות, הוא גם החג של הספינג', הגרסה המרוקאית לסופגנייה. גם הספינג', שעשוי מבצק שמרים, מטוגן בשמן עמוק, והוא נאכל עם דבש או אבקת סוכר.
מדי שנה בחנוכה נחמי נחייסי, תושבת גבעת חוטר בבאר יעקב, המשמשת כסייעת בגן חצב, מכינה לילדי הגן את מאכלי החג, בהם סופיגניות אשל ולביבות תפוחי אדמה וגם ספינג' היא דואגת לכין לילדים ולהורים.
המתכון של נחמי נחייסי לספינג'
המצרכים:
קילו קמח
2 כפות שמרים
2 כפות סוכר
חצי כפית מלח
4 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
מכניסים את כל המצרכים לקערה ומערבבים בידיים (לא במיקסר) עד לקבלת בצק דביק ורך.
מכסים את הבצק וממתים שעה.
לאחר התפחת הבצק יוצרים כדור קטן עם חור באמצע ומטגנים בסיר עמוק.
לאחר הטיגון ניתן לבזוק מעל הספינג' סוכר או אבקת סוכר או דבש.
תגובות