עופר עוז, מנכ"ל Triple T, עובד בהייטק כבר 30 שנה. באחרונה הניח את המקלדת בצד ולקח במקומה מכחול ובמוצאי השבת הקרובה, יציג לראשונה תערוכת יחיד בגלריה בן עמי בתל אביב. הוא גדל בראשון לציון, התחנך בגמנסיה הרצליה במסגרת הפנימייה הצבאית, שירת בממר"מ, סיים תואר ראשון במנהל עסקים ומערכות מידע ותואר שני. הוא שירת בחיל האויר במשך תשע שנים בתחום הפיתוח וכקצין מטה, ומאז, מעל 30 שנה, הוא עוסק בהייטק כיועץ וכסטארטאפיסט.
"לפני 30 שנה ממש במקרה פגשתי את סלאח אלקרא, שהוא אחד האמנים המצליחים בישראל וחי בדלית אל כרמל. סלאח למעשה 'גילה אותי' והצית בי את התשוקה ליצור", הוא מספר ל"השקמה ראשון לציון", בהתחלה היינו סתם חברים, נפגשנו, דיברנו. הוא אדם מאד מעניין והוא זיהה בי את הניצוץ של האמנות. בשלב ההוא אני לא הבנתי על מה הוא מדבר, אבל לאט לאט התחלתי לצייר למגירה. הוא היה המנטור שלי ומשם התפתחתי. במשך שנים רבות ציירתי בעיקר למגירה, ועיצבתי רהיטים לשימוש עצמי. בשל האינטנסיביות של החיים לא יכולתי להתפנות ממש ליצירה, אך בשנים האחרונות הרגשתי שהיא חייבת להיות חלק מחיי והיום יום שלי. השנה החלטתי לפרוץ לעולם האמנות בתערוכת יחיד חדשה שלי שמתקיימת בגלריה בן עמי בלב ה'סוהו' התל אביבי".
"זו חשיפה ראשונה שלי כאמן ותערוכת יחיד ראשונה. בעבר נמכרו יצירות לחברים קרובים וזה נתן לי את הכוח והאמונה להצלחה גם בקרב חובבי האומנות, אספנים ואוצרים", הוא ממשיך, "לשמחתי בינתיים התגובות חמות לאחר ההשקת התערוכה, וכבר קיבלנו בקשה להציג את הערוכה בגלרייה נוספת בתל אביב. עד כה היצירות שלי היו תלויות במשרד ולקוחות, ספקים ועובדים נחשפו ליצירות ולתהליך אותו אני עובר. מבלי יוצא מהכלל הפרגון ואהבה ליצירות שהוצגו חצה את כל הקהלים. אני מרגיש שעתה עם ההצגה בתערוכה, היצירות קיבלו חיים בחלל אחר ועם משמעות עתידית לצמיחה וגדילה".
איך מתחבר עולם ההייטק עם עולם האמנות?
"על אף ששילוב איש הייטק באמנות נראה מרוחק ואולי מנוגד, אני אינני רואה את זה כך, להיפך. אני מבאר בעזרת האמנות שלי את המקצוע בו אני עוסק על ידי יצירות הנוגעות לעולם האורבני בו אני פעיל ביום יום ולצד זה המסכות אותן אני מצייר, אשר מציגות את העולם שלנו מאחורי הרשתות החברתיות. משהו שמציג את המציאות שלנו תוך כדי מודעות לשבריריות שלה".
למה אתה מתכוון בשבריריות של המציאות שלנו?
"שירתתי במילואים אצל קצין העיר. הייתי מודיע על נפגעים. זה לא היה קל אבל מישהו היה צריך לעשות את העבודה. אף פעם לא חשבתי על זה, אבל אולי יש קשר בין השירות הלא פשוט הזה לאומנות שבה אני עוסק. סוג של פורקן אולי".
אתה חושב שאמנות יכולה לשפר יכולות של אנשי הייטק?
"לי זה עוזר באופן אישי. האמנות מסייעת לי להסתכל על היומיום שלנו מזוויות אחרות ושונות. לאחרים הדבר יכול לסייע בהורדת הלחץ בעיסוק כתחביב או כמקצוע נוסף. למעשה אני ממליץ לכל אדם לעסוק גם בתחום אחר מלבד התחום השגרתי בו הוא עוסק. יש הרבה צעירים בתחום ההייטק שמקדישים את עצמם מבוקר עד ערב רק לעבודה, למקלדת ולמסכים. אלו אנשים שאני יכול להבחין אצלם שיש משהו חסר, שאר רוח, ערך מוסף, משהו מעבר. איזון זה דבר חשוב".
עוז מספר כי בתערוכה יוצגו "יצירות שלי מהעולם האורבני, העולם שמאחורי הרשתות החברתיות, עולם הטבע וביחד הכל מתכנס ל"דוח שיח בעיר", שזה שמה של התערוכה, המציג את החיים שלנו מנקודות מבט שונות ביום יום".
מה לגבי תערוכה בראשון לציון?
"הבחירה בגלריה בן עמי בתל אביב היית המקרית ואני שמח על התוצאה והתערוכה בה ביקרו עד כה רבים. אשמח מאוד כמובן להציג גם בראשון לציון. לאור ההצלחה של התערוכה, שהפתיע גם אותי, ואהבת הקהל כפי שבאה לידי ביטוי בתגובות שקיבלתי בכל מדיה אפשרית, אני מרגיש שהדבר ממכר ואני אמשיך לנסות לפרוץ הלאה עם האמנות שלי".
תגובות