בית הרוס בבארי (צילום ויקישיתוף, קובי גדעון, CC-by-SA-3.0)
בית הרוס בבארי (צילום ויקישיתוף, קובי גדעון, CC-by-SA-3.0)

השמועות על דליפת סרט הזוועות: כך תגוננו על הילדים

בעקבות שמועות על כך שסרטון הזוועות של דובר צה"ל, אשר מכיל מראות ותיאורים גרפיים מחרידים, דלף והופץ, בקבוצת הפייסבוק "אבא פגום" פורסמו דרכים למנוע מילדים לצפות בו, ולחילופין, מה ניתן לעשות אם בכל זאת נחשפים לסרט. וגם: הודעת דובר צה"ל

פורסם בתאריך: 9.11.23 11:24

בעקבות שמועות על כך שסרטון הזוועות של של דובר צה"ל דלף והופץ, בשלמותו או בחלקים, פורסמה בקבוצת הפייסבוק "אבא פגום" שורה של המלצות שנועדות למנוע מילדים לצפות בו, ולחילופין – מה ניתן לעשות אם נחשפים לסרט.

הסרט מכיל בתוכו מראות ותיאורים גרפיים מחרידים מהתקפת החמאס והג'יהאד האסלאמי, ואיגוד הפסיכיאטרים בישראל והמועצה הלאומית לפוסט טראומה אף הוציאו אזהרה כי צפייה בסרט עלולה לגרום לפגיעה נפשית משמעותית, הן למבוגרים והן לבני נוער.

"אנחנו יודעים שאין באפשרותנו לחסום לילדים שלנו את כל ערוצי התקשורת, ואנחנו מתארים לעצמנו שגם אם ממש ננסה למנוע מהילדים שלנו לקבל את הסרטון, לא נצליח", נכתב בפוסט, לכן דיברנו עם המטפלים המוסמכים מקבוצת פגומטפל שלנו, על מנת שיעזרו לנו לעשות את הדבר הנכון".

ראשית, באשר לילדים, יש לספר להם שהסרט הזה דלף ולהסביר להם כי לא מדובר בעוד סרטון שהם יכולים לצפות בו ופשוט להמשיך הלאה, אלא בתכנים שעלולים להזיק לכל אדם, מבוגר או צעיר; להסביר להם שאתם מבינים את הסקרנות, כי בכל זאת זהו האירוע הקשה ביותר בתולדות המדינה, אך שום תועלת לא תבוא מצפייה שלהם בתוכן הזה; לספר להם שיש תמונות שאנשים ראו ואשר גרמו להם לפוסט טראומה ולבעיות של ממש בהמשך החיים; לתת להם להבין שהם יכולים להגיד לא מול החברים שלהם ושזה לא הופך אותם לפחות חזקים, אלא להיפך – הם אפילו יעזרו לאחרים להימנע מהפגיעה שיכולה להגיע בעקבות הצפייה.

מה עושים אם הילד כבר צפה בסרטון? הדבר הראשון להירגע ולא לכעוס על הילד שצפה; לשאול אותו מה הוא ראה, איך הוא מרגיש לאחר הצפייה ולהסביר לו שזה בסדר וטבעי להרגיש רע עם זה, אך צריך לדאוג שזה לא יחמיר; לבדוק בימים ובשבועות שלאחר מכן אם יש משהו שמטריד אותו; לתווך ולומר שיש דברים רעים שאנשים רעים עושים ושרוב האנשים לא עושים את זה, ולתווך במסר מילולי וא-מילולי תחושות ביטחון; להסביר לילד שאם הוא כבר צפה, אתה איתו ומעכשיו מחליטים ביחד שרואים סרט או סדרה אהובים כדי למנוע החתמה ויזואלית ומצוקה; לדבר עם הילד בשפתו וברמתו במטרה לייצר אמון וקשר כדי שהוא ירגיש בנוח לספר לנו אם הוא יצפה בסרט שוב; לפנות לייעוץ מקצועי במידת הצורך.

מדובר צה"ל נמסר: "בניגוד לפרסומים "סרט הזוועות" לא דלף. הסרט מוקרן באופן מצומצם למקבלי החלטות, גורמי תקשורת ומשפיענים בארץ ובעולם בכפוף לתנאים מחמירים ובליווי נציג צה״ל או גורם מוסמך מטעמו. הקרנת הסרט נועדה לייצר לגיטימציה לפעילות צה״ל, ולהציג לעולם את אירועי הטבח של השבעה באוקטובר. המשתתפים בהקרנה מתחייבים לעמידה בתנאי הצפייה ובחתימה על מסמך בו מתחייבים שלא לצלם או להפיץ אף חלק מהסרט. אנו חוזרים ומבקשים מהציבור להימנע מהפצת שמועות כוזבות ומהעברת ופתיחת קישורים שנטען שהסרט מוצג בהם".

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה ראשון לציון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר