הדרך לקבלת תעודת בגרות עוברת, בין היתר, דרך בחירת מחויבות אישית והתנדבות בקהילה. מעתה, יוכלו בני נוער בעיר לבחור להתנדב גם כליצנים רפואיים, וכבר בימים אלה תלמידים, שבחרו באפשרות זו כחלק ממחויבותם האישית, עוברים הכשרה ממוקדת על ידי ליצן רפואי. ההכשרה כוללת הכנת בעלי חיים מבלונים, יצירת בובות מאביזרים ולמידה על פסיכולוגיה ותרפיות כחלק מהתכנית. בתום ההכשרה ישולבו בני הנוער כליצנים רפואיים במרכזים הרפואיים של מכבי שירותי בריאות ברחבי העיר, וינסו להכניס טעימה מההומור והשמחה בכדי להפיג את המתחים והחששות של הילדים במקום.
"אנחנו מעבירים על קצה המזלג את כל עולם הליצנות הרפואית", מספר רם ברלין, ליצן רפואי מזה 12 שנים, ומוסיף: "בני הנוער מתנסים בשימוש בצחוק והומור כדי ליצור אינטראקציה עם מטופל. בני הנוער יודעים להתחבר מהר יחסית, הם נכנסים ורואים את ההשפעה על הילד ובסך הכל באים להעלות את חיוך על לחיי הילדים. ברגע שיש את הכלים הנכונים, אנחנו יוצרים קשר באמצעות הומור, צחוק ודמיון"
עדי חיו, תלמידת מקיף ו', יגאל אלון, מספרת על הבחירה בתכנית הייחודית. "שמתי לב לאפשרות החדשה שנפתחה השנה וזה מיד דיבר אלי. חשבתי שזה משהו שאפשר לעשות כדי לעזור לילדים שקשה להם, ואם אגיע לילד ובאמת אצליח להצחיק אותו, עשיתי את שלי".
היוזמה עצמה החלה די במקרה, כשמנהלת התנדבות רשותית במינהל החינוך בעיריית ראשון לציון, קרן אלהרר, הגיעה למוקד חירום בעיר עם בתה, והרגישה שזמן המתנה ארוך מהרגיל. "חשבתי לעצמי, מה היה קורה אם היה מישהו שיכול קצת להפיג את המתח. נפגשתי עם סגנית מנהלת מכבי בראשון לציון, פאני אוזנה, ויחד נרקם שיתוף פעולה" מספרת אלהרר.
כיום מתנדבים כ-9,500 בני נוער ב-586 תכניות בעיר בעמותות, ארגוני חסד וגם מסגרות ייחודיות לעיר כמו עוזרי מצילים ומאלפי כלבי נחייה. התוכנית החדשה תאפשר לבני הנוער להביא את מהקסם האישי שלהם מדי מפגש. "לצחוק יש יכולת אפילו לרפא, והפעילות הזאת שמערבת את בני הנוער והקהילה מבורכת וחשובה מאין כמוה", מסכמת פאני אוזנה, סגנית מנהלת מכבי שירותי בריאות, ראשון לציון.
תגובות