תקציב המדינה עבר השבוע בקריאה ראשונה, המשמעות – תכנית משרד האוצר "נטו משפחה" תימשך עד שנת 2020. התכנית אשר הושקה במהלך 2017, כוללת הטבות במיסוי למשפחות עובדות ובהן סבסוד צהרונים, תוספת נקודות זיכוי לנשים ולגברים בגין ילדים עד גיל 6, הרחבת מענק עבודה והפחתת מכסים על בגדי תינוקות, הנעלה ומכשירי סלולר. בהיבט החינוך – על כל ילד בצהרון בכיתות א'-ב' בראשון לציון יחסכו ההורים 2,000 שקלים בשנה, כאשר בכל חודש נחסכים מהם 350 שקלים בגין סבסוד משרד האוצר. בנוסף, גם בנושא נקודות הזיכוי ישנה בשורה, כך לדוגמה אם ניקח זוג הורים בראשון לציון עם שני ילדים בגילאי 4-6, כאשר הגבר מרוויח 12,000 שקלים בחודש והאישה מרוויחה 8,000 שקלים בחודש (ברוטו), התוספת להכנסה נטו בשנה בעקבות תכנית "נטו משפחה", תהיה לא פחות מ-12,900 שקלים.
רוצים להישאר מעודכנים? הורידו את האפליקציה שלנו
התוכנית צפויה להעלות את שכר הנטו של משקי הבית באלפי שקלים בשנה בהתאם לאשכול הסוציו-אקונומי, כך שמקומות חלשים יותר יקבלו סבסוד גבוה יותר, וזאת בהמשך ישיר למדיניות אותה מוביל שר האוצר ויו"ר "כולנו", משה כחלון לצמצום הפערים בחברה הישראלית. ההתמקדות ב"נטו משפחה" נעשית בשתי אוכלוסיות: משפחות עם ילדים שאינן מגיעות לתקרת המס וזכאיות למענק עבודה (מס הכנסה שלילי), ומשפחות מעמד הביניים שעוברות את סף המס.
נטו משפחה משווה את נקודות הזיכוי של אבות לאלה של האימהות, ובכך מגדילה את ההכנסה של כל משק בית בעוד אלפי שקלים בשנה. בנוסף, סבסוד הצהרונים נעשה באופן דיפרנציאלי, כלומר ביישובים חלשים ההורים יזכו לסבסוד גבוה יותר של הצהרונים, וביישובים החלשים ביותר, ההורים כמעט ולא ישלמו כלל על צהרונים לילדים בגילאי 3-8.
שר האוצר ויו"ר "כולנו" משה כחלון: "תכנית נטו משפחה מביאה בשורה לזוגות צעירים עובדים. זו תכנית שמעודדת יציאה לשוק התעסוקה, מגדילה את שוויון ההזדמנויות ומעל לכל רואה בני אדם, אנשים, ולא רק מספרים", והוסיף: "תקציב המדינה שעבר הוא תקציב חברתי ואחראי. המשכנו את תכנית נטו משפחה, כחלק מהמחויבות שלנו למשפחות הצעירות בישראל, והמשמעות היא שמשפחה תמשיך לחסוך אלפי שקלים בשנה ותוכל להוציא את הכסף שלה על מה שתבחר".
תגובות