אלו לא הדובשניות שגדלנו עליהן במדף המכלת הישנה, שנותנות תמיד את ההרגשה כאילו הן לא כל כך טריות, אלא עוגיות מעולות עם פריכות עדינה מבחוץ ורכות ברגע שנותנים את הביס.
רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות בראשון לציון?
הורידו את אפליקציית "השקמה ראשון לציון" באנדרואיד
הורידו את אפליקציית "השקמה ראשון לציון" באייפון
הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של השקמה ראשון לציון כאן והיו הראשונים לדעת
מצרכים לכמות של כ-15 עוגיות גדולות, 20 קטנות
- 1/3 כוס שמן צמחי (תירס, קנולה, סויה. לא זית)
- 1/4 כוס דבש
- 4 כפות מלאות סוכר
- כפית תמצית וניל אמיתית (ולא "בטעם ווניל")
- כפית אבקת קינמון (אפשר פחות אם לא אוהבים)
- 1 ביצה
- כוס וחצי קמח לבן
- כפית שטוחה אבקת אפיה
- רבע כפית אבקת סודה לשתיה
- 1/4 כוס סוכר לבן לציפוי העוגיות
אופן ההכנה
בקערה מערבבים סוכר, דבש, שמן, תמצית וניל, ביצה וקינמון.
בקערה נפרדת מערבבים אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה ביחד עם הקמח ומוסיפים לקערת הרטובים. מערבבים עד שהתערובת הומוגנית.
מכניסים את הקערה למקפיא ל-20-30 דקות, כדי שיהיה ניתן לעבוד איתה ביתר קלות. אפשר פשוט להכין את התערובת בבוקר לצנן במקרר לכמה שעות, מה שנח לכם.
מחממים תנור ל-200 מעלות, כשנכניס את העוגיות, נוריד את הטמפרטורה ל-180.
על תבנית התנור (זו שמגיעה ביחד עם התנור) פורסים נייר אפיה ויוצרים כדורים קטנים בקוטר של 3 ס"מ לעוגיות קטנות, או 5 ס"מ לעוגיות מעט גדולות יותר.
טובלים את העוגיות בקערה קטנה עם הסוכר לציפוי ומניחים על תבנית האפייה, משטחים מעט עם הידיים את העוגיות עד לעובי של 1 ס"מ.
מכניסים לתנור (לא לשכוח להוריד את הטמפרטורה) ואופים כ-15 דקות, מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר בטמפרטורת החדר.
מכינים כוס קפה, מצטיידים בצלחת עוגיות, מתיישבים במרפסת, לוקחים שלוק ומנסים להרגיש קצת רוחות של סתיו.
תגובות