לשף שי כספי (45) השף הראשי של רשת מוזס, יש הרבה מה לומר, הוא התחיל את התפקיד שלו ברשת לפני כשנה וזה לדבריו, ההישג הכי משמעותי שלו בקריירה. הוא מתגורר בראשון לציון ועובד בסניף של הרשת בסינמה סיטי בעיר, נשוי ואב לשני ילדים ולדבריו בבית הוא לרוב זה שמבשל במטבח.
איך באמת מנהלים מטבח ברשת גדולה ומשלבים חיי משפחה, מה בא על חשבון מה?
"בית ועבודה היא דרך חיים ,כאשר אתה אוהב את העבודה ואת העשייה שלך, אתה יותר מחובר לעצמך ויותר פשוט לשלב בין השניים, אני משתדל לבלות את כל זמן הפנוי שלי בבית עם הילדים והם היום כבר בגיל שהם מבינים שאבא עובד גם בצורה אינטנסיבית".
רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות בראשון לציון?
הורידו את אפליקציית "השקמה ראשון לציון" באנדרואיד
הורידו את אפליקציית "השקמה ראשון לציון" באייפון
הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של השקמה ראשון לציון כאן והיו הראשונים לדעת
הוא החל את דרכו במטבח מקצועי כבר בגיל 17, בתור שוטף כלים במסעדת "באובב" שלימים הפכה להיות "קפה נואר" שמפורסמת בעיקר בזכות השניצלים שלה ונהפכה למוסד במשך השנים, ההמשך היה באיביזה ואז במסעדות תל אביביות כמו "ברברסקו" ,"קלואליס " וכמובן שוב "קפה נואר", משם הגיח לרשת ההמבורגרים שבשנים האחרונות מתחרה בלא מעט המבורגריות רשתיות ומקומיות בראשון לציון. "התחרות היא אכן גדולה ובשבילי האתגר הגדול להגיע לכל טבח, לכל סועד ולכל אורח במטרה להטמיע את האמירה שלי בכל מנה, אני חושב שהסועדים שלי מרגישים בזה אגב" הוא אומר.
איך באמת מתבצע תהליך היצירה של מנה חדשה?
"השראה, יכולה לבוא מצפייה בתוכנית על אוכל, וכשאני אומר תוכניות אוכל, אני לא מתכון לתכניות ריאלטי, ההשראה יכולה לבוא בזמן שאני מבשל ארוחת שישי לחברים, או סתם מחשבות שקופצות בראש בארבע לפנות בוקר ואז אנחנו בוחנים את המנות עם אנשים שנותנים ציון למנות וכך בוחרים מה נכנס לתפריט ומה לא".
הישראלים מאוד אוהבים המבורגר, מה הסיבה לדעתך?
"ישראלים אוהבים בשר נקודה. בכל וריאציה, והמבורגר בעיני ובעיני רבים אחרים כנראה היא מנה שכוללת בתוכה טעמים עזים וחזקים של בשר".
ואי אפשר להתעלם מהעובדה שטרנד הבריאות נוגס והמבורגר הוא לא ממש הדבר הכי בריאותי שיש.
"אין ספק שמדובר במגמה עולמית של בריאות ואי אפשר להתעלם מהעובדה שטרנד הבריאות תמיד נמצא על הפרק. באופן אישי אני לא מתחבר לדעות קיצוניות, אני מנסה תמיד לאזן במה שאני אוכל, באופן אישי הגילטי פלז'ר שלי הוא בכלל מטוגנים ובירה אגב".
איך אתה חי עם ביקורות? כמה זה משפיע עלייך?
"ביקורת היא כלי טוב לשיפור, אני תמיד מנסה להבין מה תוכן הביקורת ואז בוחן אותה בפועל אם מוצדקת או לא. לפעמים זה מפריע ולפעמים פחות".
תגובות