פאי תפוחים מושחת במיוחד של מסעדת הגראז'. בצק עתיר חמאה ותפוחים מקורמלים ואם זה לא מספיק: המלצת השף היא להגיש עם כדור גלידת וניל עשירה.
החומרים לבצק פריך:
700 גרם קמח
200 גרם סוכר
400 גרם חמאה
2 ביצים
אופן ההכנה:
- מערבבים במהירות את כל המרכיבים ביחד, עד לקבלת בצק אחיד. משאירים לנוח במקום קריר.
- משמנים תבנית לפאי (או תבניות אישיות) ומרפדים אותה בבצק.
למילוי:
5 תפוחים מקולפים פרוסים
1 קג' סוכר
אופן ההכנה:
- מניחים את התפוחים בסיר על אש נמוכה עם מעט מים וקילוגרם סוכר ומבשלים במשך כשעה עד שהסוכר מתקרמל וצובע את התפוחים
- ממלאים את התבנית בתפוחים המקורמלים ומכניסים לתנור לאפיה של כ25 דק'.
- מוציאים, מצננים ובוזקים אבקת סוכר לקישוט. מגישים עם כדור גלידה וניל.
תגובות