לפני שלושה חודשים החליט ברק בירנבאום (בירקי) שהוא סוגר את האוטו בר – מוסד ראשל"צי שכבר חגג שש שנים, כדי לצאת לעבר הרפתקה אחרת ומעניינת. הוא חבר לבן דודו גלעד סולומון, פיציולו שהשתתף בתחרויות פיצה רבות וזכה במקומות הראשונים, ופתח עמו את ה-JAJA בר על חורבות העסק הקודם. הפעם, הקונספט כמובן שונה ובמקום אלכוהול הכוכב הוא המטבח האיטלקי.
למרות שהצהיר בפני "השקמה" על המשך קיום האוטו בר, כעת אומר בירנבאום: "האוטו בר היה בן שש. המקום כבר התעייף והייתי חייב לעשות שינוי או לסגור אותו. בן הדוד שלי נכנס לתמונה והציע שנפתח משהו ביחד וככה נולד המקום החדש".
זה לא קצת הימור לפתוח מקום שמושתת על אוכל, כשבכל רגע נסגרת עוד מסעדה?
"לא, ואני אסביר גם למה. אנחנו לא פיצרייה רגילה, אלא כזו שמשלבת את זה עם בר, מה שאומר שאנשים מגיעים, אוכלים אוכל טוב ושותים אלכוהול לא פחות טוב".
ובכל זאת?
"בעיניי מקומות טובים תמיד יצליחו".
בעולם יש מגמה שהולכת לכיוון של אוכל רחוב.
"ומה זו פיצה אם לא אוכל רחוב? אנחנו פשוט מוכרים אותה בישיבה במקום. אני לא רואה הבדל".
בוא נדבר רגע על כל ההליך הביורוקרטי. מסעדה היא עסק הרבה יותר מורכב מעוד בר לא?
"שמע, יש לי צוות שעובד שעות נוספות, יש לנו כמובן רישיון עסק וכל מה שצריך, ככה שאין בעיה גדולה מדי".
משרד הבריאות לא מקשה על עסקים כאלה?
"אני לא דואג. משרד הבריאות לרוב מתעסק עם מקום שמוכר בשר ודגים. אנחנו מוכרים רק חלבי פה, אז האכיפה פחות נוקשה. מה גם שאנחנו לא מייצרים פה שום דבר. הכל נקנה מספקים".
הבאת מומחה לפיצה.
"כן. גלעד עושה את הפיצה בצורה ידנית. זו פיצה נפוליטנית בתנור אבן והוא בא עם קבלות. הוא זכה בתחרויות שונות כבר בשנת 2014, עם מקום שני בבית השגריר האיטלקי, וב-2018 הוא זכה במקום השלישי בתחרות המטבח האיטלקי על גג עזריאלי. ממש השנה הוא זכה בתחרות נוספת בגני התערוכה במקום הראשון. בוא נאמר שהוא יודע לעשות אוכל איטלקי טוב יותר מהאיטלקים".
אז בכל זאת אתם מייצרים משהו במקום.
"כן, אבל אין לנו בשר ודגים".
בירנבאום חוגג השנה 32. הוא נשוי ואב לילד בן שנה ושמונה חודשים, שלדבריו היה אחד מהשיקולים לעזוב את חיי הלילה לטובת שעות עבודה קלילות יותר. "הילד הוא החיים שלי ואני מוצא את עצמי מבלה איתו יותר ויותר", הוא אומר. "אשתי הכירה אותי בתוך הטירוף של חיי הלילה, ככה שהיא כבר התרגלה לשגרה הזו. עכשיו זה קצת חסר לה".
תגובות