ההשלכות הבריאותיות של משבר הקורונה ידועות לכולם, אך נגיף הקורונה הביא איתו גם לא מעט בעיות כלכליות. כשנתיים וחצי לאחר המגפה ניכר כי מגזר העסקים בראשון לציון במגמת התאוששות, כך עולה מהנתונים שהופקו ממרשם העסקים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ועובדו על ידי המרכז למחקר עירוני, חברתי וחינוכי בעיריית ראשון לציון. העסקים סווגו לשלוש קבוצות: עצמאים או חברה ללא שכירים, חברה עד 4 שכירים וחברה עם 5 שכירים ומעלה.
רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות בראשון לציון?
הורידו את אפליקציית "השקמה ראשון לציון" באנדרואיד
הורידו את אפליקציית "השקמה ראשון לציון" באייפון
הצטרפו לקבוצת הווטסאפ של השקמה ראשון לציון כאן והיו הראשונים לדעת
מהנתונים נמצא כי בשנת 2021 היו 21,044 עסקים פעילים בראשון לציון. מדובר על גידול של 10.2% לעומת שנת 2017. בשנת 2021 נוספו 2,022 עסקים, גידול של 33.8% לעומת שנת 2020. מנגד, בשנת 2021 נסגרו 1,363 עסקים ברחבי העיר – 2.4% פחות לעומת שנת 2020. מרבית העסקים שנסגרו הינם עצמאים או חברות ללא שכירים. היחס בין עסקים שנפתחו לאלה שנסגרו דומה ליחס הארצי ועומד על 1.5.
עוד עולה מהנתונים כי בחמש השנים האחרונות קיים גידול במספר העסקים הפעילים בעיר,. הענף השכיח ביותר (3,953 עסקים בעיר) הוא שירותים מקצועיים, מדעים וטכניים. 817 עסקים בעיר מוגדרים כ-הייטק והם מהווים 3.9% מכלל העסקים בעיר.
36% מהעסקים בראשון לציון שורדים כבר עשור. השרידות הנמוכה ביותר בהשוואה לשיעורים הארציים היא בענפי שירותי אוכל ואירוח, חינוך, חקלאות, אומנות, בידור ופנאי. לעומת זאת, שרידות גבוהה נרשמה בעסקים העוסקים בשירותי פיננסיים וביטוח, תחבורה, דואר ובלדרות בהשוואה לשיעורים הארציים.
71.8% מהעסקים בעיר הינם עצמאים או חברות ללא שכירים. בין החברות המעסיקות שכירים נמצא כי 81.4% מהן מעסיקות עד 4 שכירים.
ראש העירייה, רז קינסטליך: "העסקים המקומיים בראשון לציון הם אלה המניעים את גלגלי הכלכלה המקומית. לאור חשיבותם, עיריית ראשון לציון סייעה להם במגוון דרכים לאורך השנים האחרונות. אני שמח כי הצעדים שלנו סייעו להתאוששות העסקים ואנחנו נמשיך לעמוד לצידם על מנת שיפרחו".
תגובות