עוגת גבינה קרה עם וניל ופירות יער של אסטלה מנהלת כיתת אומן לקונדיטוריה צלם אסף אמברם
עוגת גבינה קרה עם וניל ופירות יער של אסטלה (צלם: אסף אמברם)

מיוחד לשבועות: עוגת גבינה של מלכת העוגות אסטלה

אם תיצמדו להוראות, אתם הולכים ללקק ובחגיגיות את האצבעות. הבטחה:

פורסם בתאריך: 18.5.18 10:27

שבועות בפתח וכולם מחפשים מתכון מושלם לעוגת הגבינה, "הדובדבן שבקצפת", של הארוחה החגיגית. המותג "מאסטר שף" מציע מתכון לעוגת גבינה קרה עם וניל ופירות יער של אסטלה, מלכת העוגות, בעלת בית הספר לאפייה הנושא את שמה והשופטת בתכנית הטלוויזיה "בייק אוף".

עוגת גבינה קרה עם וניל ופירות יער של אסטלה

 

מה צריך?

  • לבצק ברטון
  • 180 גרם חמאה
  • 180 גרם סוכר
  • 4 חלמונים
  • 250 גרם קמח
  • כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית סודה לשתייה

 

למוס מ-2 שמנות

  • 500 גרם שמנת חמוצה
  • 120 גרם אבקת סוכר
  • 10 גרם ג'לטין (2 וחצי כפיות)
  • 60 מ"ל מים (4 כפות)
  • 500 גרם שמנת מתוקה (2 מכלים)
  • 1 שקית פודינג וניל "מאסטר שף" עם גרגירי וניל
  • פירות לקישוט: פירות יער, תותים

 

 

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון עם להב מתכת ומעבדים עד שנהיה בצק.
  2. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  3. מרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ, מניחים במרכז תבנית בקוטר 24 ס"מ. מכניסים לתנור ואופים כ-10  דקות. מורידים את החום ל-120 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות.
  4. מכינים את המוס: טורפים היטב את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר. יוצקים מים קרים על הג'לטין. לאחר הספגה ממיסים במיקרו כ-20-25 שניות. מוסיפים לתערובת של השמנת החמוצה תוך כדי ערבוב על מנת להשוות טמפרטורות.
  5. מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג לקצפת רכה ומקפלים אל המלית.  
  6. יוצקים את המוס על הבצק האפוי ומקשטים בתותים ופירות יער.
  7. שומרים את העוגה במקפיא למשך 24 שעות. לאחר ההקפאה, מחלצים את העוגה מהתבנית ומפשירים  במקרר עד להגשה. 

    בטוח תצליח לכם. אסטלה (צילום: יח"צ)

 

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"השקמה ראשון לציון"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר